AREZOO

PERMANENTE MAKE-UP SPECIALIST
IN CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Areola

De vorm van tepels is bij iedereen anders. Maar soms ben je er echt niet tevreden mee. Omdat ze te groot zijn of niet in verhouding met de borsten. Een tepelhofpigmentatie kan dit ongemak worden verfraaid. Na de behandeling ben je meer trots op het resultaat. Met borsten die passen bij jouw wensen en waar jij je niet voor hoeft te schamen.

Veel gestelde vragen

Wat is een tepelhof-pigmentatie?

 • Het 3D effect van tepelhofpigmentatie is een populaire keuze om natuurlijk ogende tepels te krijgen na bijvoorbeeld een operatie. Micropigmentatie technieken omvatten schaduwen, markeren en contouren. Kleurkeuze en overvloeiing zijn essentieel voor een natuurlijk ogend resultaat. Dit wordt net als een tattoo geplaatst.

Belangrijke opmerking over littekens!

 • Een opmerking voor die de micropigmentatie over littekens overwegen. Littekens hebben tijd nodig om te genezen. Hoewel sommige littekenweefsel is veel gevoeliger dan onbeschadigde huidweefsel, dus een persoon kan verwachten meer pijn te “voelen” dan normaal, vooral als het tatoeëren plaatsvindt op littekenweefsel dat ook zenuwbeschadiging heeft. Wij werken uiteraard met de verdovingszalf (emla) die u van uw eigen huisarts heeft meegekregen. Hierdoor is de behandeling bijna pijnloos.

Wat gebeurt er na de behandeling?

 • De natuurlijke afweer van het lichaam zorgt voor fijne korstjes om het gebied te beschermen terwijl het geneest.
 • Na een paar dagen, wanneer het getatoeëerde gebied is genezen, vallen de korstjes eraf. Pluk de korstjes niet van het behandelde gebied, want dit zal pigmentverlies tot gevolgd hebben.
 • Zodra de korsten fijn zijn genezen en eraf zijn gevallen ziet u in echt getatoeëerde gebied een lichtere tint van de geïmplanteerde kleur. Na 4/6 weken zal het pigment in de tatoeage zijn neergedaald en dit is de kleur van je tepel en tepelhof.

Wat zijn de symptomen?

 • Na uw behandeling kunt u lichte zwelling en roodheid ervaren en kan uw huid ‘strak’ aanvoelen. We zullen met u manieren bespreken om ongemak te verlichten, zoals het nemen van vrije verkrijgbare paracetamol, maar overschrijd de maximale dosering van 8 tabletten niet binnen 24 uur. Als u zich zorgen maakt over de pijn, neem dan contact op met een van de verpleegkundigen van de borstreconstructie. Deze symptomen zouden binnen 1 tot 7 dagen moeten verdwijnen, afhankelijk van hoe gevoelig uw huid is.

Wat is de nazorg?

 • Gedurende 14 dagen na uw tatoeage om succesvol resultaat te garanderen en het risico op infectie te verminderen kunt u als volgt doen:
 • De volgende dag kunt al douchen of baden. Gebruik echter geen zeep of week het gepigmenteerde gebied met water. Houd het gepigmenteerde gebied schoon en droog. Breng gele zachte paraffine/beplanten zalf aan op de tepel en het tepelhof en plaats gaasjes in je beha om het comfort te bevorderen.
 • Slaap niet op uw buik.
 • Raak het gepigmenteerde gebied niet aan met uw vingers totdat het volledig is genezen om infectie te voorkomen.

Het verband dat onmiddellijk na het tatoeëren wordt aangebracht moet minstens een dag op zijn plaats blijven, omdat het tepelhofgebied kan blijven bloeden. Dit verband mag niet nat worden omdat dit het resultaat van de pigmentkleur kan beïnvloeden.

Deze symptomen zouden binnen 1 tot 7 dagen moeten verdwijnen, afhankelijk van hoe gevoelig uw huid is.

Contact opnemen?

Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.

Contactformulier


  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  BENIEUWD WAT WE VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?

  Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

  NEEM CONTACT OP