u-moet-weten

Wat moet u weten voor een behandeling ?

De twee gezichtshelften zijn niet gelijk. Perfectie is ons doel, maar niets is perfect!
De wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweelingen!
SYMMETRISCHE WENKBRAUWEN BESTAAN NIET!!!

Bij zwangerschap of borstvoeding kan de behandeling niet plaatsvinden.
Een behandeling kan tijdens de menstruatie iets gevoeliger zijn.
(dames met rood haar en lichte blondines) zal de huid roder en meer gezwollen zijn. Soms pakt het pigment ook minder goed en zullen meerdere nabehandelingen nodig zijn.

Als PMU ooit is weg gelaserd bij u moet u rekening houden dat er meer littekenweefsel in de huid aanwezig is. Dit kan ervoor zorgen dat pigment minder goed pakt en dat er meer nabehandelingen nodig zijn.
Als u ooit een koortslip heeft gehad en u wil graag een lipbehandeling ondergaan moet u 2 weken van te voren beginnen met 2000mg L-Lysine tabletten, verkrijgbaar bij de reguliere drogist.
Als de koortslip ooit is uitgebreid naar de ogen kunt u helaas geen eyeliners laten zetten.
Vermijd bij lippen contact kleding, make up en eten; een infectie is snel veroorzaakt en zal het resultaat niet ten goede komen. Het zal even lastig met eten zijn maar het is te doen.
 Vermijd het pulken, bijten en het likken van de lippen na behandeling. Voor lippen zijn 2-3 behandelingen nodig.
De lippen mogen iets vetter gehouden worden omdat deze wat gevoeliger zullen worden nadien; elke 2 uur smeren is geen luxe maar noodzaak!
Bij langdurig gebruik van wimperextensions kan een eyeliner niet gezet worden; de lijm die gebruikt wordt voor de wimpers gaat op den duur IN de huid zitten waardoor de eyeliner niet goed zal pakken.
De wimperextensions moeten 6-8 weken af geweest zijn voordat er een lijntje geplaatst kan worden. Er wordt niet behandeld als er nog extensions aan de wimpers zitten!
Eyeliner kan en heeft na de behandeling oppervlakkig pigment wat er na enkele dagen af zal vallen, dat is ok. Eyeliner zal meer vervagen dan wenkbrauwen omdat het een vochtiger gebied is. Na de nabehandelingen zal de kleur echter wel langer blijven zitten. Voor eyeliners zijn vaak 2-3 behandelingen nodig.
Als het gebied na de behandeling gezwollen is mag het gekoeld worden thuis met icepacks. Leg deze nooit op de blote huid en doe er altijd een tissue tussen om het droog te houden.
Geen zeewater of zwembad water voor 30 dagen. Dit allemaal moet vermeden worden gedurende het proces van herstel, dus plan het goed!
Twee weken voor en na geen gebruik maken van de zonebank.

Dingen die u moet vragen aan uw specialist

Bent u verzekerd?
Als u een behandeling ondergaat in een praktijk die geen vergunning heeft bent u NIET verzekerd. Andersom geldt dat een praktijk alleen verzekerd kan zijn als deze in het bezit is van een vergunning.
Bekijk foto’s!
Kijk naar realistische foto’s, niet alleen de ‘mooie’ plaatjes van leveranciers of fabrikanten.
 Een gedegen specialist heeft veel foto’s die gepubliceerd zijn (en soms gestolen worden door anderen!), zo kunt u zien wat de ‘stijl’ wat diegene is.
Baseer uw keuze niet op prijs, baseer het op: ervaring, artistieke aanleg, foto’s en kunde.
Het is uw gezicht, vertrouw het toe aan iemand met kunde en ervaring; doe onderzoek hiernaar!