AREZOO

PERMANENTE MAKE-UP SPECIALIST
IN CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Scalp pigmentatie

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is scalp pigmentatie géén chirurgische ingreep. De behandeling wordt onder meer toegepast om haaruitval te camoufleren en eventuele littekens te verbergen. De scalp pigmentatie techniek maakt het mogelijk om haarstoppeltjes na te boosten. Het eindresultaat lijkt op een uiterst natuurlijk uitziend geschoren haardracht.

Veel gestelde vragen

Hoelang duurt de behandeling?

De pigment stippen geven een optische illusie weer en zijn niet van echt haar te onderscheiden. Juist omdat het zo’n verfijnde techniek is, is het een absoluut precisiewerk waarvoor je meerdere uren op een (lig)bank plaatsneemt.

Wat wordt er tijdens de behandeling gedaan?

Scalp pigmentatie is een verfijnde behandelmethode waarbij met behulp van een fijne naald pigment in de bovenste huidlaag wordt aangebracht.

Door dit te doen wordt het uiterlijk van een zogenaamde shaven look gecreëerd.

Voor wie is deze behandeling bedoeld?

Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen die last hebben van ‘kalende’ plekjes en dit graag willen verbergen. Het ideale van de techniek is dat het toegepast kan worden bij zowel haar dat pas begint met dunner worden als pluksgewijze kaalheid en gevorderde kaalheid.

Is het resultaat direct te zien?

Ja, het resultaat is direct zichtbaar en je kunt ervoor kiezen om voor onder meer het opvullen van de haarlijn, het verhullen van mogelijke littekens of voor zogenaamde shaven look.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Tijdens het intakegesprek wordt je hoofdhuid bekeken en kan er een vrije nauwkeurige inschatting gemaakt worden van het aantal benodigde behandelingen.

Wat zijn de symptomen van de behandeling?

Door het aanbrengen van de pigmenten kan de behandelde huid rood zijn en lichte zwellingen vertonen. Het niet laven van de hygiëne kan voor infecties zorgen. Let hier dus goed op!

Wat is nazorg?

 • Was de behandelde huid de eerste 48 tot 72 uur na de ingreep niet.
 • Vermijd krabben aan korstjes die ontstaan.
 • 7 dagen na de behandeling blootstelling aan het zonlicht (gebruik een crème met een hoge SPF factor indien u met zonnig weer naar buiten gaat) en/of zonnebank vermijden.
 • 7 dagen na de behandeling geen zwembad of sauna.
 • 7 dagen na de behandeling niet sporten (i.v.m. zweten).

Contact opnemen?

Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.

Contactformulier


  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  BENIEUWD WAT WE VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?

  Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

  NEEM CONTACT OP