ANBOS erkend Schoonheidspecialiste niv. 4

Duur

12 dagen, een keer per twee weken les

Kosten

€3500,-

Wanneer?

Januari 2023

Niveau

MBO Branche niv 4

Heb je al een erkend diploma Schoonheidsspecialist(e) en wil je nu snel doorgroeien naar Allround schoonheidsspecialist(e), met het erkende Anbos diploma? Waarmee je je kunt inschrijven in het SKIN-register zodat je ook kunt declareren bij ziektekostenverzekeraars? En waarmee je later zelfs examinator kunt worden of praktijkdocent? Dan is deze opleiding geknipt voor jou! In deze intensieve opleiding wordt uitgebreid ingegaan op alle facetten van het vak en word je praktijkgericht opgeleid. Zonder stage te hoeven lopen, in jouw eigen tempo, op de manier die bij jou past.

Wat doet de Allround Schoonheidsspecialist?

Als Allround Schoonheidsspecialist(e) heb je een groter palet aan behandelingen dan de Schoonheidsspecialist(e). Dit zijn specialistische en complexe behandelingen, zoals een additionele behandeling, acnebehandeling, een huidverbeterende massage en massage volgens de shiatsu- methode. Deze behandelingen gaan verder dan alleen de verzorging van de huid en zij zijn gericht op actieve conditionering en verbetering van de huid door inzet van specialistische producten, technieken en apparaten.

Als je Allround Schoonheidsspecialist bent speel je in op onverwachte omstandigheden binnen de behandeling, maakt afwegingen en verwijst de cliënt zo nodig tijdig door naar een andere discipline. Je bent in staat om beroepsmatig te communiceren met anderen in de zorg, zoals huidtherapeut, arts en/of dermatoloog.

Waar kun je werken?

Als Allround Schoonheidsspecialist(e) kun je werken bij huidtherapeuten of dermatologen, bij privéklinieken of als onderwijsinstructeur, praktijklesdocent, examinator. Ook kun je je vestigen als zelfstandige beroepsprofessional met jouw eigen praktijk. Door het uitbreiden van de aanvullende en specialistische behandelingen die je beheerst en het verdiepen en verbreden van jouw vakkennis heb jij toekomstige cliënten heel veel meer te bieden.

Wat leer ik in deze opleiding?

In onze erkende opleiding tot Allround Schoonheidsspecialist(e) leer je alles wat je later in dit beroep nodig hebt en méér. Om de gespecialiseerde behandelingen goed en veilig te kunnen uitvoeren heb je een gedegen opleiding nodig. Daar horen niet alleen heel goede praktijklessen bij, maar ook een goede theoretische basis.

Je leert de relevante kennis over de verschillende huidsituaties, – aandoeningen en -afwijkingen en wat deze voor problemen kunnen opleveren. Ook leer je de achtergrond van de specialistische behandelingen en de materialen en technieken die je daarvoor kunt inzetten. Deze opleiding bevat onder andere de volgende Anbos specialisaties:

 • Acne
 • Additionele behandeling
 • Huidverbeterende massage
 • Shiatsu massage

Totale kosten voor Allround schoonheidsspecialiste voor deze specialisaties 12 lesdagen om de twee weken 3500,-
4 keer 3 lessen (voor elke specialisatie)

 • Acne                                                               Euro 1100,-
 • Additionele behandeling                           Euro 1250,-
 • Huidverbeterende massage                      Euro 1150,-
 • Shiatsu massage                                          Euro 1150,-

Om de opleiding Allround Schoonheidsspecialist te mogen doen, heb je een erkend diploma Schoonheidsspecialist nodig. Daarnaast is het goed om te weten:

 • Deze opleiding sluit aan op het Anbos erkende diploma Schoonheidsspecialist(e).
 • Deze opleiding is een specialistische verdieping van het beroep Schoonheidsspecialist(e) en is vergelijkbaar met MBO niveau 4.

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Arezoo graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Arezoo geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%!

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen, boeken en examens vallen hierbuiten. Wil je alles weten over het studiemateriaal en de bijkomende kosten?

Hoe kan ik betalen?

 • Je kan ervoor kiezen om het hele bedrag in één keer te betalen. Dat is het voordeligst en dan heb je geen extra kosten.
 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen. De termijnen worden via automatische incasso rond de 25e van de maand van je bankrekeningnummer geïncasseerd.
 • Bij gebruik van een kortingscode zullen er minder incasso termijnen worden aangehouden. Dit is afhankelijk van het resterende bedrag.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig € 100,-. De inschrijfkosten worden bij de eerste incasso termijn geïncasseerd.
 • Wil je tegelijkertijd inschrijven voor zowel de opleiding Schoonheidsspecialist(e) als de opleiding Allround Schoonheidspecialist,  ontvang een leuke combi korting!

Ontvang ik een erkend diploma?

De opleiding Allround Schoonheidsspecialist is een erkende opleiding. Na het behalen van je examens bij ons via examenbureau op onze locatie. ontvang je het erkende Anbos diploma. Examenbureau is een onafhankelijke exameninstelling, die door de brancheorganisaties is aangewezen om te mogen examenineren. Examenbureau zorgt ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet. En dat diploma is erg waardevol! Het Anbos erkende diploma heeft namelijk de Europese NLQF waardering.

Wie zijn mijn docenten voor deze opleiding?

Bij Arezoo staan alleen echte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden. Eén van onderstaande docenten kun je tegemoet zien.

Is er een vooropleiding nodig?

Ja, om deel te nemen aan deze opleiding is de vooropleiding schoonheidsspecialiste basis nodig.

Wat is de duur van de opleiding?

het betreft een opleding met 1 lesdag per 2 weken. Totaal 12 lesdagen

Hoe behaal ik mijn diploma

Om in het bezit te komen van het erkende branche dploma van ANBOS dient u een examen af te leggen bij een externe onafhankelijk examen bureau.

Hoe zit het met stage/modellen?

Voor de meeste modules geldt, op elkaar oefenen. Voor enkele modules, geldt zelf een model aanmelden bij de school. Dit is in overleg.

Betaald uwv de opleiding kosten?

UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden.

Is er een vervolg opleiding?

Indien u het diploma Schoonheidsspecialist Niveau 3 behaald heeft kunt u doorleren voor Allround Schoonheidsspecialist Niveau 4. Meld u aan via de website.

In welke talen kan ik deze opleiding volgen?

Nieuw en als enige in Nederland is deze opleiding te volgen in zowel Nederlands en in het Perzisch.

Geef bij het inschrijven aan welke taal u deze opleiding wenst te volgen.

Is er thuisstudie nodig?

Naast de lessen op school, dient u rekening te houden met gemiddeld 10 uur huiswerk per week.

Hieronder wordt verstaan zowel het leren van de theorie als het oefenen voor de praktijk.

Wat zijn de studiekosten?

Inschrijfgeld: eenmalig 100,- euro
Kosten opleiding : 3500,- euro
Kosten per theorie examen : 90,- euro (4 totaal )
Kosten per praktijk examen : 190 euro (4 totaal)

Via onze DigiBook heb je altijd je informatie bij de hand en kan je zelfs onderweg nog gemakkelijk alles doornemen. Dit is inbegrepen bij het lesgeld

Betaling

 • Je kan ervoor kiezen om het hele bedrag in één keer te betalen. Dat is het voordeligst en dan heb je geen extra kosten.
 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen. De termijnen worden via automatische incasso rond de 25e van de maand van je bankrekeningnummer geïncasseerd.

Zijn de kosten aftrekbaar?

Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting.

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in via onderstaande knop.

Wat kan ik na de opleiding?

Na afloop van de opleiding kan je in Nederland meteen aan de slag als schoonheidsspecialiste (als werknemer of zelfstandige) met ons diploma.

Je kan na afloop van de opleiding ook aansluiten bij het ANBOS (optioneel). Hiervoor dien je extern examens af te leggen bij het Exuive examencentrum (niet inbegrepen in het lesgeld).

Meer informatie opvragen?

Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.


  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  Of direct contact opnemen?

  Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.