AREZOO

PERMANENTE MAKE-UP SPECIALIST
IN CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Messo Hair

Meso Hair is een behandeling die ingezet kan worden tegen haarverlies, bij dun en dof haar en vermoeide haargroei. Meso Hair activeert de haarzakjes om weer gezonde haren te produceren waardoor het volume van het haar verbeterd wordt.

Het hoofdbestanddeel van Meso Hair zijn peptides die de kwaliteit van de hoofdhuid verbetert. Naast de peptides bevat Meso Hair cocktails speciale vitaminen die nodig zijn voor haargroei en ook groeifactoren die follikels aanzetten tot het produceren van haar.

Tijdens de behandeling wordt met een dunne naald peptides in de hoofdhuid gespoten. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de hoofdhuid verbetert. Hierdoor worden de haren dikker, steviger en blijven langer zitten. Elk haarzakje bevat 1 tot 6 haren. Door deze behandeling worden meerdere haren per haarzakje of slapende haarzakjes geactiveerd waardoor meer haar zichtbaar zal zijn. Indien het haar compleet weg is, dan zijn er geen follikels meer die gestimuleerd kunnen worden.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt mesotherapie bij haaruitval precies?

Mesotherapie behandelingen worden doorgaans uitgevoerd door ervaren specialisten. De behandeling is vooral effectief bij de aanpak van haaruitval die een gevolg is van Alopecia androgenetica. U neemt plaats in een comfortabele behandelstoel, waarbij u zich probeert te ontspannen. Gedurende de behandeling worden met behulp van een zogenaamde mesogun met daaraan een kleine injectienaald vitamines, aminozuren en mineralen in de haarzakjes geïnjecteerd. Het haarverlies wordt hierdoor verminderd. Door een verbeterde doorbloeding heeft mesotherapie een positief effect op uw haargroei. Kleine (dons)haartjes kunnen zich, door toedoen van de samenstelling van de injectievloeistof, verder ontwikkelen tot sterkere haren.

Voor de behandeling

Om de omstandigheden zo schoon mogelijk te krijgen (haar kan je niet ontsmetten), moet je voor de behandeling je haar wassen en geen stylingsproduct in je haar aanbrengen. Na de behandeling mag je je haar 24 uur niet wassen; dit om het product zo ongestoord mogelijk zijn werk te laten doen.

Is mesotherapie een pijnlijke behandeling?

Over het algemeen wordt mesotherapie niet als pijnlijk ervaren. Het spreekt voor zich dat u de injecties voelt, omdat er gebruik wordt gemaakt van kleine naaldjes is de pijn minimaal. Bent u erg gevoelig of bent u bekend met een lage pijngrens? Maak dit tijdig kenbaar bij de behandelend specialist. Van napijn is bij een mesotherapie behandeling zelden sprake. Na een behandeling kunt u vrijwel alle werkzaamheden weer hervatten.

Kan mesotherapie gecombineerd worden met een haartransplantatie?

Het is niet ongebruikelijk om mesotherapie te combineren met een andere behandeling die haaruitval tegengaan. Mesotherapie kan dan ook uitstekend samengaan met een haartransplantatie. Het voordeel van deze combinatie van behandelingen is dat uw bestaande haren door de mesotherapie gezonder en dikker kunnen worden. Daarnaast wordt door de mesotherapie uw haaruitval gestabiliseerd, waardoor haren na een haartransplantatie minder snel uitvallen.

Ik ben volledig kaal, kan ik deze behandeling ondergaan?

Aangezien stamcellen het weefsel kunnen kopiëren waarin ze terecht komen is jet van belang dat de cliënt nog enige haargroei heeft. Als je helemaal geen haargroei meer hebt en is de huid helemaal glad en verhoord, dan is de kans op succes uiterst gering en raden we de stamcel behandeling af. Heb je last van dunner wordende haren dan is de kans op resultaat aanzienlijk!

Hoelang moeten er tussen de behandelingen zitten?

Voor het beste resultaat wordt er verzocht 2 tot 4 weken tussen de behandelingen te laten zitten.

Wat is de nazorg?

 • 48 uur na de behandeling niet nat maken.
 • Daarna de hoofdhuid niet met te heet water wassen.

Wat kan ik verwachten na een mesotherapie behandeling?

Uw hoofdhuid kan door het injecteren met de mesogun wat gevoelig zijn. Wees voorzichtig met het aanraken van en wrijven over de behandelde huidoppervlakte. Het is belangrijk om krabbelen te vermijden, dit kan immers tot wondjes leiden die in extreme gevallen ontstoken kunnen raken. Gun de geïnjecteerde stoffen de kans om optimaal te kunnen werken. Specialisten adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling uw hoofd niet nat te maken en/of uw haar niet te wassen. Zweten wordt eveneens afgeraden. Vermijdt daarom sporten en sauna voor een aantal dagen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een optimaal resultaat?

Mesotherapie is een behandeling die bij mannen en vrouwen kan worden toegepast. Voorafgaand aan de behandeling stelt de specialist samen met u een individueel behandelplan op. Afhankelijk van uw wensen en verwachtingen bestaat een behandelplan uit 6 tot 10 behandelingen in de opbouwende fase. Daarna wordt overlegd hoeveel behandelingen jaarlijks als ‘onderhoud’ geadviseerd worden.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van mesotherapie?

Mesotherapie is een uiterst veilige cosmetische behandeling, met een minimale kans op risico’s en bijwerkingen. Het is, net zoals bij andere ingrepen, mogelijk dat zich een allergische reactie of een ontsteking voordoet. U kunt de kans op het ontstaan van bijwerkingen verkleinen door de tips en adviezen van arezoo cosmetics op te volgen.

Hoelang duurt de behandeling?

De behandeling om het haar terug te laten groeien, bestaat uit 4 tot 6 korte behandelingen van ongeveer 20 minuten met tussenposen van 2 tot 4 weken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het gedeelte dat wordt behandeld. Voor de hoofdhuid is minimaal 4 en kan oplopen tot 10 behandelingen. Bij wenkbrauwen zijn er ongeveer 5 behandelingen nodig voor het creëren van mooie volle wenkbrauwen.

Wat gebeurd er na de behandeling?

Na een behandeling met mesotherapie is het behandelde gebied een beetje rood. De huid kan jeuken en licht branderig aanvoelen.

Contact opnemen?

Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.

Contactformulier


  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  BENIEUWD WAT WE VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?

  Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

  NEEM CONTACT OP