…’Word een èchte Shiatsumassage specialist’…

Duur

24 dagen een keer per twee weken les

Kosten

€2800,-

Wanneer?

Januari 2023

Niveau

MBO Branche niv3

Specialisatie huidverbeterende massage

Specialisatie Shiatsu 

 

Start nu je nieuwe loopbaan in de beautybranche! Het beroep schoonheidsspecialist(e) is een belangrijk en dankbaar beroep in een veelzijdige en inspirerende branche, dat je na deze opleiding veel plezier en tevreden klanten zal opleveren. Je wordt bij Acuive opgeleid tot een echte beautyprofessional!

Waar kun je werken?

Als gediplomeerde schoonheidsspecialist(e) kun je op allerlei plekken gaan werken dankzij onze opleiding. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in een schoonheidssalon, een beautyfarm, Wellness instituut, saunabedrijf of drogisterij en je kunt als zelfstandig ondernemer je eigen schoonheidssalon runnen.

Als je kiest voor het Anbos diploma dan kun je na deze opleiding doorstuderen voor allround schoonheidsspecialist(e). Ook is het mogelijk om een keuze maken uit de diverse specialisaties, waarvoor je vergoedingen van ziektekostenverzekeraars kunt krijgen.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Algemene anatomie en fysiologie
 • Specifieke anatomie en pathologie
 • Theorie van de praktijk
 • Analyseren en behandelplan opstellen
 • Product- en materiaalkennis
 • Code van de Schoonheidspecialist
 • Gelaatbehandelingen
 • Lichaamsbehandelingen
 • Cosmetische hand- en voetverzorging
 • Gespecialiseerde huidbehandelingen
 • Werken met beauty apparatuur
 • Verschillende massagetechnieken
 • Ontharen gezicht en lichaam
 • Wenkbrauw- en wimperstyling
 • Dag- en avond make-up
 • Adviseren over producten en behandelingen
 • Ondernemen en inrichten eigen salon

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de specialisatie Shiatsu te kunnen volgen, moet je in het bezit zijn van het door Anbos erkende diploma Schoonheidsspecialist. Daarnaast is het goed om te weten:

 • Deze opleiding sluit aan op het Anbos erkende diploma Schoonheidsspecialist(e). Je leest er meer over op de website van Anbos.
 • Deze opleiding is een specialistische verdieping van het beroep Schoonheidsspecialist(e) op MBO niveau 3.
 • Deze specialisatie is ook onderdeel van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist. Wil je hiervoor doorstuderen kijk dan bij onze Allround schoonheidsspecialiste opleiding .

 

Heb ik oefenmodellen nodig?

Om optimaal resultaat te hebben van je lessen, heb je één of meerdere modellen nodig. Bij aanvang van de lessenserie krijg je een praktijkwijzer. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen, wanneer je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Je moet natuurlijk veel thuis oefenen. Daar heb je ook modellen voor nodig. Het is daarnaast fijn om te oefenen met een klasgenoot, zodat je ook zelf de behandelingen kunt ervaren.

Moet ik materialen aanschaffen?

Je bent al schoonheidsspecialist(e), dus voor de normale behandeling heb je alles al in huis. Voor deze specialisatie heb je verder niets nodig.

Heb ik praktijklessen?

Zonder heel goede praktijklessen en veel oefenen kun je nooit echt goed worden in deze nieuwe specialisatie. Bij Arezoo krijg je daarom intensieve praktijklesdagen waarop 8 lessen per dag worden gegeven. In totaal krijg je voor deze specialisatie 24 praktijklesdagen, met in totaal dus 24 praktijklessen!

Ook krijg je bij Arezoo aan het begin van de  praktijklesdagen een overzichtelijke praktijkwijzer over de specialisatie waarmee je aan de slag gaat. Hierin staan alle werkbeschrijvingen, de precieze exameneisen en nog veel meer. Zo werk je heel doelgericht en ben je snel operationeel.
Hoe zit het met de theorie?

Zonder een goede theoretische basis kun je de praktijk niet goed en veilig uitvoeren of de juiste adviezen geven. Daarom leer je ook de theorie heel goed bij Arezoo.

Meteen aan het begin van de opleiding ontvang je de theoriewijzer. Deze bevat de volledige lesmethode en alle informatie die je nodig hebt: de inhoud van de lessen, de opdrachten om de stof goed tot je te kunnen nemen en een oefentoets om te trainen voor het examen.

Je leert de lesstof thuis, in je eigen tijd en tempo, maar wèl met jouw privédocent binnen handbereik. Want bij Arezoo sta je er niet alleen voor!

 

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Arezoo graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Arezoo geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%!

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen, boeken en examens vallen hierbuiten. Wil je alles weten over het studiemateriaal en de bijkomende kosten?

Hoe kan ik betalen?

 • Je kan ervoor kiezen om het hele bedrag in één keer te betalen. Dat is het voordeligst en dan heb je geen extra kosten.
 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen. De termijnen worden via automatische incasso rond de 25e van de maand van je bankrekeningnummer geïncasseerd.
 • Bij gebruik van een kortingscode zullen er minder incasso termijnen worden aangehouden. Dit is afhankelijk van het resterende bedrag.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig € 100,-. De inschrijfkosten worden bij de eerste incasso termijn geïncasseerd.
 • Wil je tegelijkertijd inschrijven voor zowel de opleiding Schoonheidsspecialist(e) als de opleiding Allround Schoonheidspecialist,  ontvang een leuke combi korting!

Ontvang ik een erkend diploma?

De opleiding Allround Schoonheidsspecialist is een erkende opleiding. Na het behalen van je examens bij ons via examenbureau op onze locatie. ontvang je het erkende Anbos diploma. Examenbureau is een onafhankelijke exameninstelling, die door de brancheorganisaties is aangewezen om te mogen examenineren. Examenbureau zorgt ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet. En dat diploma is erg waardevol! Het Anbos erkende diploma heeft namelijk de Europese NLQF waardering.

Wie zijn mijn docenten voor deze opleiding?

Bij Arezoo staan alleen echte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden. Eén van onderstaande docenten kun je tegemoet zien.

Is er een vooropleiding nodig?

Ja, om deel te nemen aan deze opleiding is de vooropleiding schoonheidsspecialiste basis nodig.

Wat is de duur van de opleiding?

3 weken

Hoe behaal ik mijn specialisatie

Om in het bezit te komen van het erkende specialisatie van ANBOS dient u een examen af te leggen bij een externe onafhankelijk examen bureau.

Hoe zit het met stage/modellen?

Voor de meeste modules geldt, op elkaar oefenen. Voor enkele modules, geldt zelf een model aanmelden bij de school. Dit is in overleg.

Betaald uwv de opleiding kosten?

UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden.

Is er een vervolg opleiding?

Indien u het diploma Schoonheidsspecialist Niveau 3 behaald heeft kunt u doorleren voor Allround Schoonheidsspecialist Niveau 4. Meld u aan via de website.

In welke talen kan ik deze opleiding volgen?

Nieuw en als enige in Nederland is deze opleiding te volgen in zowel Nederlands en in het Perzisch.

Geef bij het inschrijven aan welke taal u deze opleiding wenst te volgen.

Is er thuisstudie nodig?

Naast de lessen op school, dient u rekening te houden met gemiddeld 10 uur huiswerk per week.

Hieronder wordt verstaan zowel het leren van de theorie als het oefenen voor de praktijk.

Wat zijn de studiekosten?

Inschrijfgeld: eenmalig 50 euro
Kosten totale opleiding : 1150,-

Via onze DigiBook heb je altijd je informatie bij de hand en kan je zelfs onderweg nog gemakkelijk alles doornemen. Dit is inbegrepen bij het lesgeld

Betaling
Omdat het een korte module is wordt de totaloe kosten in een keer gefactureerd.

Zijn de kosten aftrekbaar?

Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting.

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in via onderstaande knop.

Wat kan ik na de opleiding?

Na afloop van de opleiding kan je in Nederland meteen aan de slag als schoonheidsspecialiste (als werknemer of zelfstandige) met ons diploma.

Je kan na afloop van de opleiding ook aansluiten bij het ANBOS (optioneel). Hiervoor dien je extern examens af te leggen bij het Exuive examencentrum (niet inbegrepen in het lesgeld).

Meer informatie opvragen?

Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.


  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  Of direct contact opnemen?

  Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.