AREZOO

SCHOONHEIDSSPECIALISTE
IN CAPELLE AAN DEN IJSSEL

In ontwikkeling: updates worden regelmatig uitgevoerd.

Schoonheidsspecialiste

Lijkt het je je hele leven al leuk om in de beauty branche te werken? En voel je affectie met de schoonheidszorg? Leer alle belangrijke dingen en laat je opleiden tot schoonheidsspecialiste met een erkend diploma!
Wat zijn de taken als schoonheidsspecialiste? Je bent bezig met de uiterlijke verzorging van verschillende klant. Er zijn verschillende soorten behandelingen, afhankelijk van wat de klant wil, zal je dit gaan uitvoeren. Denk hierbij aan gelaatsbehandelingen, het verwijderen van lichaamshaar, massages, wimpers- en wenkbrauwbehandelingen en natuurlijk nog veel meer.
Tijdens deze behandelingen voorzie je de klanten ook van advies over het verzorgen van bijvoorbeeld huidproblemen. Tijdens de opleiding leer je alles om schoonheidsbehandelingen uit te voeren. Er worden verschillende onderdelen uitgebreid behandeld. Denk hierbij aan het uitvoeren van een huidanalyse en hoe je behandelplannen kunt opstellen. Ook leer je hoe je verzorgingsproducten moet gebruiken.
Het is mogelijk om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan met een eigen salon, maar je kunt natuurlijk ook gewoon in loondienst bij een schoonheidssalon.

Veel gestelde vragen

Wat is de studietijd?

Naast de lessen op school, dient u rekening te houden met gemiddeld 10 uur huiswerk per week.

Hieronder wordt verstaan zowel het leren van de theorie als het oefenen voor de praktijk.

Wat is de duur van de opleiding?

De opleiding Schoonheidsspecialiste is een dagopleiding van 18 weken met 1 les per week en wordt gegeven op maandag of donderdag.

Wat is de inhoud van de opleiding?

Het studieprogramma bevat zowel theorie- als praktijkonderdelen en bestaat uit o.a. de volgende deelkwalificaties:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Gelaatsverzorging
 • Lichaamsbehandelingen
 • Manicure
 • Pedicure
 • Make-up
 • Ontharingstechnieken
 • Massage
 • Productleer
 • Het salon
 • Veiligheid & hygiëne
 • Portfolio assessment Onderneming starten
 • Proeve Gezichtsbehandeling
 • Proeve Lichaamsbehandeling
 • Proeve Cosmetische hand- en voetverzorging

Hoe behaal ik mijn diploma?

Om in het bezit te komen van het Branchediploma Schoonheidsspecialist op MBO 3 niveau erkend door ANBOS dient u de voorgaande deelkwalificaties te behalen.

Binnen de 18 weken durende opleiding dient u dus 4 theorie-examens, 3 praktijkproeven en 1 portfolio assessment af te leggen.

Wat zijn de studiekosten?

Geen inschrijfgeld

Lesgeld

Nederlands € 2500,-

Perzisch € 5500,-

Voor de opleiding ben je niet verplicht tot het aankopen van een materialenpakket. Vaak verplichten scholen hun studenten tot het aankopen van dure materialenpakketten, waardoor de opleiding uiteindelijk veel duurder uitvalt. Dit is bij ons niet zo!

Via onze DigiBook heb je altijd je informatie bij de hand en kan je zelfs onderweg nog gemakkelijk alles doornemen. Dit is inbegrepen bij het lesgeld

Betaling
Bij inschrijving 50% van het totaalbedrag, restant moet voordat je opleiding eindigt zijn voldaan.

Hoe zit het met stage/modellen?

Voor de meeste modules geldt, op elkaar oefenen. Voor enkele modules, geldt zelf een model aanmelden bij de school. Dit is in overleg.

Is er een vooropleiding nodig?

Een vooropleiding is niet nodig, wel is het voor ons van belang of u over voldoende tijd, motivatie en inzet beschikt.

Zijn de kosten aftrekbaar?

Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting.

Betaald UWV de opleiding kosten?

UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden

Wat kan ik na de opleiding?

Na afloop van de opleiding kan je in Nederland meteen aan de slag als schoonheidsspecialiste (als werknemer of zelfstandige) met ons diploma.

Je kan na afloop van de opleiding ook aansluiten bij het ANBOS (optioneel). Hiervoor dien je extern examens af te leggen bij het Exuive examencentrum (niet inbegrepen in het lesgeld).

Is er een vervolgopleiding?

Indien u het diploma Schoonheidsspecialist Niveau 3 behaald heeft kunt u doorleren voor Allround Schoonheidsspecialist Niveau 4. Meld u aan via de website.

In welke talen kan ik deze opleiding volgen?

Nieuw en als enige in Nederland is deze opleiding te volgen in zowel Nederlands en in het Perzisch.

Geef bij het inschrijven aan welke taal u deze opleiding wenst te volgen.

Aanmelden voor deze opleiding?

Altijd al In beauty branche willen werken of de ambitie je eigen zaak te openen? Keuze uit meer dan 24 verschillende Beauty opleidingen, schrijf je direct online in!
 • Erkend diploma
 • Kleine groepen
 • Start het hele jaar door
 • Dag- en avondgroep
 • Erkend leerbedrijf.

Reserveer jouw plek:

BENIEUWD WAT WE VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?

Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

NEEM CONTACT OP