Acne specialist

Duur

3 dagen 1X per week les

Kosten

€1200,-

Wanneer?
Opleidingen Agenda
Niveau

MBO Branche niv 4

ACNE

Specialisatie Acne

Ben jij schoonheidsspecialist en wil je alles weten over acne? Over wat het is, hoe het ontstaat en vooral wat je ertegen kunt doen? Omdat je jouw cliënten wil helpen aan een mooie en gezonde huid? Dan is deze specialisatie Acne iets voor jou. Bijkomend voordeel van deze specialisatie is dat acne behandelingen gedeclareerd kunnen worden bij de zorgverzekeraars.

 

…’Word dé acne specialist’…

Wat is acne?

Acne is een aandoening van de talgklier en/of haarfollikel. Het ontstaan, de ontwikkeling en het verloop van acne is niet helemaal duidelijk. Verschillende processen veroorzaken acne. 85% van de mensen tussen de 12 en 24 jaar krijgt te maken met acne. Na het 24e jaar neemt acne af tot 5% van de mensen. Acne kan een groot psychisch probleem zijn doordat de huidaandoening onder andere in het gezicht voorkomt. Het is een huidaandoening die niet onderschat mag worden.

Wat leer ik in de Specialisatie Acne?

Om acne goed en veilig te kunnen behandelen is een heel goede opleiding nodig. Dat begint met een brede theoretische basis. Deze kennis heb je nodig om verantwoord de vele en gevarieerde behandelingen uit te kunnen voeren. De benodigde theoriewijzer hoort bij Arezoo gratis bij de opleiding. Net als de ondersteunende docenten en coaches.

In de opleiding, die naast theorie bestaat uit drie praktijklessen, komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Verdieping in de anatomie en fysiologie van de huid
 • Relevante pathologie
 • Speciale pathologie
 • Medische behandeling
 • Relevante HAM code schoonheidsspecialist
 • Praktijktheorie acne
 • Uitvoeren acnebehandeling
 • Advies en voorlichting geven

Moet ik materialen aanschaffen?

Je bent al schoonheidsspecialist(e), dus voor de normale behandeling heb je alles al in huis. Voor deze specialisatie heb je nog wat specifieke producten extra nodig. Deze worden allemaal door de groothandel van Arezoo geleverd. Zo kun je al vanaf de eerste dag heel goed thuis oefenen. Je kunt dus meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.

Heb ik praktijklessen?

Zonder heel goede praktijklessen en veel oefenen kun je nooit echt goed worden in deze nieuwe specialisatie. Bij Arezoo krijg je daarom intensieve praktijklesdagen waarop 8 lessen per dag worden gegeven. In totaal krijg je voor deze specialisatie 3 praktijklesdagen, met in totaal dus 24 praktijklessen!

Ook krijg je bij Arezoo aan het begin van de  praktijklesdagen een overzichtelijke praktijkwijzer over de specialisatie waarmee je aan de slag gaat. Hierin staan alle werkbeschrijvingen, de precieze exameneisen en nog veel meer. Zo werk je heel doelgericht en ben je snel operationeel.

Hoe zit het met de theorie?

Zonder een goede theoretische basis kun je de praktijk niet goed en veilig uitvoeren of de juiste adviezen geven. Daarom leer je ook de theorie heel goed bij Arezoo.
Meteen aan het begin van de opleiding ontvang je de theoriewijzer. Deze bevat de volledige lesmethode en alle informatie die je nodig hebt: de inhoud van de lessen, de opdrachten om de stof goed tot je te kunnen nemen en een oefentoets om te trainen voor het examen.

Je leert de lesstof thuis, in je eigen tempo, maar wèl met jouw privédocent binnen handbereik. Want bij Arezoo sta je er niet alleen voor!

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Arezoo graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Arezoo geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%!

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen en examens vallen hierbuiten. Wil je het studiemateriaal zien en een indruk krijgen van de school?

Hoe kan ik betalen?

 • Je betaalt de opleidingskosten voor een specialisatie in één keer.
 • Omdat het een korte module betreft, is betalen in termijnen niet mogelijk.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig €50,-.

Door wie wordt het vakdiploma Acne erkend?

Om je na het behalen van deze specialisatie te kunnen inschrijven in het SKIN-register, zodat jouw behandelingen in aanmerking kunnen komen voor vergoedingen van ziektekostenverzekeraars, moet je een door Anbos erkend vakdiploma hebben.

Anbos is de officiële brancheorganisatie van alle schoonheidsspecialisten. Je kunt je alleen aanmelden met het door hen erkende diploma waarbij je geëxamineerd bent door een zogenoemde BAS-assessor.

De erkende examens worden afgenomen door Examenbureau. Deze onafhankelijke exameninstelling is door Anbos aangewezen om dit te mogen doen. Examenbureau zorgt ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Van wie krijg ik les?

Bij Arezoo staan alleen echte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Is er een vooropleiding nodig?

Ja, om deel te nemen aan deze opleiding is de vooropleiding schoonheidsspecialiste basis nodig.

Wat is de duur van de opleiding?

3 praktijk dagen verspreid over 3 maanden

Hoe behaal ik mijn specialisatie

Om in het bezit te komen van het erkende specialisatie van ANBOS dient u een examen af te leggen bij een externe onafhankelijk examen bureau.

Hoe zit het met stage/modellen?

Voor de meeste modules geldt, op elkaar oefenen. Voor enkele modules, geldt zelf een model aanmelden bij de school. Dit is in overleg.

Betaald uwv de opleiding kosten?

UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden.

Is er een vervolg opleiding?

Indien u het diploma Schoonheidsspecialist Niveau 3 behaald heeft kunt u doorleren voor Allround Schoonheidsspecialist Niveau 4. Meld u aan via de website.

In welke talen kan ik deze opleiding volgen?

Nieuw en als enige in Nederland is deze opleiding te volgen in zowel Nederlands en in het Perzisch.

Geef bij het inschrijven aan welke taal u deze opleiding wenst te volgen.

Is er thuisstudie nodig?

Naast de lessen op school, dient u rekening te houden met gemiddeld 10 uur huiswerk per week.

Hieronder wordt verstaan zowel het leren van de theorie als het oefenen voor de praktijk.

Wat zijn de studiekosten?

Kosten totale opleiding : 1200,-

Via onze DigiBook heb je altijd je informatie bij de hand en kan je zelfs onderweg nog gemakkelijk alles doornemen. Dit is inbegrepen bij het lesgeld

Betaling
Omdat het een korte module is wordt de totale kosten in een keer gefactureerd.

Zijn de kosten aftrekbaar?

Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting.

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in via onderstaande knop.

Wat kan ik na de opleiding?

Na afloop van de opleiding kan je in Nederland meteen aan de slag als schoonheidsspecialiste (als werknemer of zelfstandige) met ons diploma.

Je kan na afloop van de opleiding ook aansluiten bij het ANBOS (optioneel). Hiervoor dien je extern examens af te leggen bij het Exuive examencentrum (niet inbegrepen in het lesgeld).

Meer informatie opvragen?

Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.


  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  Of direct contact opnemen?

  Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.