Specialisatie Cosmetische Camouflage

Duur

3 dagen, 1 keer per twee weken

Kosten

€2400,-

Niveau

Diploma

Wanneer?

26 nov

Specialisatie Cosmetische Camouflage

Specialisatie Cosmetische Camouflage

Ben jij al schoonheidsspecialist met een door Anbos erkend diploma en wil je je graag specialiseren? Heb je cliënten met wijn- of pigmentvlekken, littekens of tatoeages die zij zelf hinderlijk vinden? Deze huidproblemen kun je als schoonheidsspecialist niet wegnemen, maar je kunt ze wel minder, of zelfs onzichtbaar maken. Dat leer je in de specialisatie Cosmetische Camouflage. Echt iets voor jou!

 …’Word dé camouflagespecialist’…

Wat leer ik in deze specialisatie?

In onze Anbos erkende specialisatie Cosmetische Camouflage leer je niet alleen alles over kleur, producten en materialen om huidoneffenheden te camoufleren, maar ook welke huidproblemen wel, en welke niet voor camouflage in aanmerking komen. Daarnaast leer je hoe je de cliënt leert de verzorging zelf thuis te doen.

Om het camoufleren goed in de vingers te krijgen, is een heel goede opleiding nodig. Daar horen niet alleen heel goede praktijktrainingen bij, maar ook een gedegen theoretische basis. In de opleiding komen onder andere de  volgende onderwerpen aan bod:

 • Huid en huidskleur
 • Licht en schaduw
 • Kleurenspectrum
 • Indicaties
 • Contra indicaties
 • Behandeling
 • Camouflage producten
 • Advies en verkoop

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om deze specialisatie te mogen doen, heb je een erkenddiploma schoonheidspecialist nodig. Daarnaast is het goed om te weten:

 • Deze opleiding sluit aan op het Anbos erkende diploma Schoonheidsspecialist(e).
 • Deze opleiding is een specialistische verdieping van het beroep Schoonheidsspecialist(e) en is vergelijkbaar met MBO niveau 4.

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Arezoo graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Arezoo geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%!

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen, boeken en examens vallen hierbuiten.

Ontvang ik een erkend diploma?

De opleiding Allround Schoonheidsspecialist en onze specialisaties zijn een erkende opleiding. Na het behalen van je examens bij ons via examenbureau op onze locatie. ontvang je het erkende Anbos diploma. Examenbureau is een onafhankelijke exameninstelling, die door de brancheorganisaties is aangewezen om te mogen examineren. Examenbureau zorgt ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet. En dat diploma is erg waardevol! Het Anbos erkende diploma heeft namelijk de Europese NLQF waardering.

Wie zijn mijn docenten voor deze opleiding?

Bij Arezoo staan alleen echte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden. Eén van onderstaande docenten kun je tegemoet zien.

Om de specialisatie Permanente make-up te kunnen volgen, dien je in het bezit te zijn van het diploma Schoonheidsspecialist. Voor meer informatie over deze opleiding. Voor meer informatie kijk bij Erkende schoonheidspecialiste opleiding bij Arezoo.

Heb ik oefenmodellen nodig?

Bij aanvang van de lessenserie krijg je de praktijksyllabus. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Moet ik materialen aanschaffen?

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je materialen en producten voor nodig. Dit wordt allemaal door de groothandel van Arezoo geleverd.

Wanneer je de materialen bij Arezoo aanschaft, kun je al vanaf de eerste dag heel goed thuis oefenen. Én je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.

Krijg ik praktijklessen?

Arezoo biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Dit betekent dat je zelf kiest wanneer je met een lessenserie start. De lessen zijn intensief. Alle onderdelen van het vak worden zo efficiënt mogelijk behandeld. Op die manier werk je heel doelgericht naar je diploma toe.

 • Dagopleiding – 3 lesdagen – 1 lesdag per 2 weken

Hoe zit het met de theorie?

De specialisatie Cosmetische Camouflage bestaat naast praktijklessen uit theorie. Bij de opleiding krijg je een theoriewijzer waarin precies verteld wordt wat je moet leren en weten voor de examens. Ook krijg je huiswerkopdrachten. Je leert de theorie thuis, in je eigen tempo. Met het leren van de theorie kun je direct na inschrijven beginnen.

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Arezoo graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Arezoo geen BTW betaalt over de specialisatie. Dat scheelt al 21%!

 Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen en examens vallen hierbuiten. Wil je het studiemateriaal zien en een indruk krijgen van de school?

Hoe kan ik betalen?

 • Omdat het een korte module betreft, is betalen in termijnen niet mogelijk.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig €100,-.

Ontvang ik een erkend diploma?

Aan het eind van de specialisatie doe je een aantal examens bij Examenbureau.  Deze onafhankelijke exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij zorgen ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Met het erkende Anbos diploma Permanente make-up kun je bepaalde behandelingen laten declareren bij de zorgverzekeraars. Ook kun je met het erkende diploma lid worden van de brancheorganisatie Anbos en SKIN, het accreditatiesysteem.

Deze specialisatie is onderdeel van de opleiding Allround schoonheidsspecialist. Wil je doorstuderen tot Allround schoonheidsspecialist en de complete opleiding doen. Kijk dan eens bij de allround pmu.

Wie zijn mijn docenten voor deze opleiding?

Bij Arezoo staan alleen echte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Zijn er aanmeldcriteria voor deze opleiding?

Voor deze specialisatie is een schoonheidsspecialiste diploma nodig

Hoelang duurt deze opleiding?

Deze opleiding duurt 3 dagen met 1 dag per twee weken

Waarom kiezen voor Arezoo

 •  Niet op elkaar oefenen, meer lesuren. 95% praktijkuren.
 •  Kleine groepen met vakbekwame docenten
 •  Erkend opleider CRKBO geregistreerd
 •  Aansprakelijkheidsverzekering mogelijk
 •  6 maanden Online support

Leer en Lesmiddelen

Bij deze opleiding inbegrepen: Reader&Diploma

Wat is mijn voordeel dat jullie CRKBO erkend zijn?

Een CRKBO erkende instituut zijn houdt in dat u geen btw hoeft te betalen om uw lesgeld, dus btw-vrije opleidingen, (Dit geldt alleen op het lesgeld).
Ook dit betekent dat wij met alle onze opleidingen of cursussen een erkend certificaat geven na succesvol afronden van de opleiding.

Thuis verder oefenen

Ook thuis kan je verder oefenen met het complete starterpakket dat je bij deze opleiding krijg indien hiervoor gekozen. Door onze dynamische portaal te raadplegen kan jij je alvast voor bereiden op de volgende les.

Het is de bedoeling dat je per week minstens 2 uur thuis oefent door middel van de opdrachten die je mee krijgt van jouw docent.

kosten zijn 2400,- euro

Is mijn certificaat na afronden van de opleiding erkend?

U ontvangt van ons een erkend certificaat. Deze opleiding is erkend door verzekeraars. Dus met je aansprakelijkheidsverzekering zit dat wel goed.

Meer informatie opvragen?

Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.


  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  Of direct contact opnemen?

  Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.