Anbos erkend

Duur

3 praktijkdagen verspreid over 4 weken

Kosten

€1200,-

Wanneer?

Zie onze Academy agenda

Opleidingen Agenda
Niveau

MBO Branche niv 4

Elektrisch ontharing cursus

Specialisatie Elektrische ontharen

 

Specialisatie Elektrische ontharen

Deze cursus van AREZOO BEAUTY COLLEGE is voor schoonheidsspecialisten die al een diploma Schoonheidsspecialist hebben. Je kunt alleen examen doen voor deze specialisatie bij Exuive als je al een diploma Schoonheidsspecialist hebt behaald.

Als gediplomeerd schoonheidsspecialist kun je je specialiseren in elektrisch ontharen. Deze specialisatie houdt in het uitschakelen van (ongewenste) haargroei met behulp van de elektrische technieken “Diathermie” en “Blend”.

Elektrisch ontharen is de enige 100% effectieve manier van ontharen en als je klant aanvullend verzekerd is, kan hij de kosten van de behandeling declareren bij zijn zorgverzekering.

Wat kun je verwachten?

We streven naar een kleine groep van maximaal 6-8 cursisten. De cursus wordt gegeven door een erkende docent en de inhoud van de cursus volgt de richtlijnen van ANBOS. Na het behalen van het examen kun je deze specialisatie laten registreren bij ANBOS/SKIN-register.Deze AREZOO BEAUTY COLLEGE cursus is voor schoonheidsspecialisten die al een diploma Schoonheidsspecialist hebben. Je kunt alleen examen doen voor deze specialisatie bij EXUIVE als je al een diploma Schoonheidsspecialist hebt behaald.

Als gediplomeerd schoonheidsspecialist kun je je specialiseren in elektrisch ontharen. Deze specialisatie houdt in het uitschakelen van (ongewenste) haargroei met behulp van de elektrische technieken “Diathermie” en “Blend”.

Elektrisch ontharen is de enige 100% effectieve manier van ontharen en als je klant aanvullend verzekerd is, kan hij de kosten van de behandeling declareren bij zijn zorgverzekering.

Wat kun je verwachten?

We streven naar een kleine groep van maximaal 4-6 cursisten. De cursus wordt gegeven door een erkende docent en de inhoud van de cursus volgt de richtlijnen van ANBOS. Na het behalen van het examen kun je deze specialisatie laten registreren bij ANBOS/SKIN-register.

Onze cursus “Specialisatie in elektrisch ontharen” omvat de volgende onderdelen:

Online theorie

3 lesdagen

Landelijke Theorie-examen

1 praktijkexamen, met 2 examenonderdelen

Onze cursus “Specialisatie Elektrisch Ontharen” bestaat uit de volgende onderdelen:

We geven je ook instructies over hoe je toegang krijgt tot het online leerplatform voor theorielessen. Je krijgt inlogcodes voor dit platform. Het is belangrijk dat je de online theorie voor het einde van de cursus hebt afgerond.

De lesdagen:

De lessen vinden plaats op ons opleidingscentrum in Rotterdam ( Hoogvliet ), dat goed bereikbaar is met zowel de auto als het openbaar vervoer.

De lessen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur, inclusief een door ons verzorgde lunchpauze.

Elke lesdag bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. Tijdens de theorielessen leer je over onderwerpen als naaldsoorten en -keuze, anatomie en fysiologie, praktische aspecten van elektrisch ontharen, de theorie van diathermie en Blendmethodes, elektrolyse, positionering en aanbevolen richtlijnen en best practices (ANBOS Richtlijnen Elektrisch Ontharen).

In het praktische deel van de cursus leer je hoe je de huid voorbereidt op de behandeling, de twee ontharingsmethoden – Diathermie en Blend, gedetailleerde informatie over inbrengen, inbrengrichting, beweging en diepte, naaldkeuze, het instellen van thermolyse en elektrolyse en de verzorging na de behandeling.

Het schema hieronder laat zien hoe de cursus over de 4 dagen is opgebouwd:

Datum Theorie Praktijk Model Examen
Dag 1 De intake & Type Naalden De Intake De Insteek Naaldkeuze Nee Nee
Dag 2 Endocriene systeem Diathermie Ja Nee
Dag 3 Elektrisch ontharen Exameneisen Diathermie Ja Praktijk oefentoets
Dag 4 Thermolyse  Elektrolyse & Blend De Blend & Diathermie& Diathermie Ja Theorieles 1,2 en 3

*De examendata van de theorie en van het praktijkexamen zal bij EXUIVE bekent worden gemaakt.
De kosten zoals hier genoemd zijn kosten die Exuive rekent per examen, deze zijn niet inbegrepen in de kosten voor de opleiding van AREZOO Beauty college

 

 

Is er een vooropleiding nodig?

Ja, om deel te nemen aan deze opleiding is de vooropleiding schoonheidsspecialiste basis nodig.

Wat is de duur van de opleiding?

3 praktijkdagen verspreid over 4 weken

Hoe behaal ik mijn specialisatie

Om in het bezit te komen van het erkende specialisatie van ANBOS dient u een examen af te leggen bij een externe onafhankelijk examen bureau.

Hoe zit het met stage/modellen?

Voor de meeste modules geldt, op elkaar oefenen. Voor enkele modules, geldt zelf een model aanmelden bij de school. Dit is in overleg.

Betaald uwv de opleiding kosten?

UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden.

Is er een vervolg opleiding?

Indien u het diploma Schoonheidsspecialist Niveau 3 behaald heeft kunt u doorleren voor Allround Schoonheidsspecialist Niveau 4. Meld u aan via de website.

In welke talen kan ik deze opleiding volgen?

Nieuw en als enige in Nederland is deze opleiding te volgen in zowel Nederlands en in het Perzisch.

Geef bij het inschrijven aan welke taal u deze opleiding wenst te volgen.

Is er thuisstudie nodig?

Naast de lessen op school, dient u rekening te houden met gemiddeld 10 uur huiswerk per week.

Hieronder wordt verstaan zowel het leren van de theorie als het oefenen voor de praktijk.

Wat zijn de studiekosten?

Inschrijfgeld: eenmalig 50 euro
Kosten totale opleiding : 1150,-

Via onze DigiBook heb je altijd je informatie bij de hand en kan je zelfs onderweg nog gemakkelijk alles doornemen. Dit is inbegrepen bij het lesgeld

Betaling
Omdat het een korte module is wordt de totaloe kosten in een keer gefactureerd.

Zijn de kosten aftrekbaar?

Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting.

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in via onderstaande knop.

Wat kan ik na de opleiding?

Na afloop van de opleiding kan je in Nederland meteen aan de slag als schoonheidsspecialiste (als werknemer of zelfstandige) met ons diploma.

Je kan na afloop van de opleiding ook aansluiten bij het ANBOS (optioneel). Hiervoor dien je extern examens af te leggen bij het Exuive examencentrum (niet inbegrepen in het lesgeld).

Meer informatie opvragen?

Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.


    Om spam te voorkomen vragen we u de
    onderstaande code over te typen.

    captcha

    Of direct contact opnemen?

    Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.