Anbos erkend

Duur

3 praktijkdagen verspreid over 3 maanden

Kosten

€1150,-

Wanneer?

Januari 2023

Niveau

MBO Branche niv 4

Specialisatie huidverbeterende massage

Specialisatie huidverbeterende massage

Ben jij schoonheidsspecialist(e) met een erkend Anbos diploma? En wil je je specialiseren in huidverbetering zonder injectables of chirurgische messen? Dan is de specialisatie Huidverbeterende massage ècht iets voor jou

 

…’Word dé specialist in huidverbeterende massage’…

Je leert hoe je de huidfuncties verbetert door middel van massage. In deze specialisatie combineer je cosmetische bindweefselmassagetechnieken met pincementsmassagetechnieken. Je werkt zowel op de diepere als op de oppervlakkigere huidlagen. Voor het beste resultaat bied je deze massage in kuurvorm aan. Deze specialisatie is echt een top aanvulling voor jouw schoonheidspraktijk. Een aanrader!

Wat is huidverbeterende massage?

De huidverbeterende massage is een combinatie van cosmetische bindweefselmassage en pincementsmassage. Bindweefselmassage is een stevige massage in de diepere huidlagen. Hiermee stimuleer je het lichaam om meer bindweefselcellen aan te maken. Dit zorgt voor een betere huidstructuur en een stevigere huid. Bij pincementsmassage breng je de zenuwen in balans door deze te prikkelen. Het helpt om de doorbloeding van de huid van de cliënt te verbeteren. Ook zorgt de huidverbeterende massage ervoor dat de spanning van de gezichtsspieren afneemt, waardoor rimpels verminderen.

Wat leer ik in deze specialisatie opleiding?

In onze Anbos erkende specialisatie opleiding Huidverbeterende massage leer je alles wat je nodig hebt, en méér. Om de gespecialiseerde massagebehandelingen goed en veilig uit te kunnen voeren heb je een goede opleiding nodig. Daar horen niet alleen heel goede praktijktrainingen bij, maar ook een theoretische basis.

Je leert de relevante kennis over de anatomie en fysiologie van het bindweefsel, de doorbloeding, de innervatie en de hormonale beïnvloeding. Ook leer je over de segmentale reflexwegen en het ontstaan van bindweefselzones. Natuurlijk leer je wanneer je wel en wanneer je niet mag behandelen en hoe je daar via een onderzoek achter komt. Je leert de techniek van de verschillende grepen en hun reacties.

Bij de bestudering van de pincementsmassage ga je wat dieper in op de werking van het zenuwstelsel en de circulatie in de huid. Ook hiervoor leer je de indicaties en de contra-indicaties, de diverse massagetechnieken, de opbouw van de massage en de effecten van de pincementsmassage.

Omdat de indicaties en de contra-indicaties voor zowel de bindweefselmassage als de pincementsmassage vrijwel hetzelfde zijn, kun je beide technieken heel goed met elkaar combineren. Sommige massagegrepen versterken elkaar en kun je daarom goed gebruiken bij een behandeling die gericht is op huidverbetering.

In deze specialisatie opleiding worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Anatomie, fysiologie, circulatie en innervatie van het bindweefsel
  • Hormonale beïnvloeding en specifiek vegetatieve functies
  • Segmentale reflexwegen
  • Bindweefselzones
  • Segmentaal onderzoek
  • Bindweefselmassagetechnieken
  • Pincementsmassage
  • Innervatie en circulatie in de huid
  • Indicaties en contra-indicaties
  • Pincementsmassagetechnieken
  • Opbouw van de massage
  • Effecten van de massage
  • Voorlichting en advies

Moet ik materialen aanschaffen?

Je bent al schoonheidsspecialist(e), dus voor de normale behandeling heb je alles al in huis. Voor deze specialisatie heb je nog wat specifieke producten extra nodig. Deze worden allemaal door de groothandel van Arezoo geleverd. Zo kun je al vanaf de eerste dag heel goed thuis oefenen. Je kunt dus meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.

Heb ik praktijklessen?

Zonder heel goede praktijklessen en veel oefenen kun je nooit echt goed worden in deze nieuwe specialisatie. Bij Acuive krijg je daarom intensieve praktijklesdagen waarop 8 lessen per dag worden gegeven. In totaal krijg je voor deze specialisatie 3 praktijklesdagen, met in totaal dus 24 praktijklessen!

Ook krijg je bij Acuive aan het begin van de  praktijklesdagen een overzichtelijke praktijkwijzer over de specialisatie waarmee je aan de slag gaat. Hierin staan alle werkbeschrijvingen, de precieze exameneisen en nog veel meer. Zo werk je heel doelgericht en ben je snel operationeel.

Hoe zit het met de theorie?

Zonder een goede theoretische basis kun je de praktijk niet goed en veilig uitvoeren of de juiste adviezen geven. Daarom leer je ook de theorie heel goed bij Arezoo.
Meteen aan het begin van de opleiding ontvang je de theoriewijzer. Deze bevat de volledige lesmethode en alle informatie die je nodig hebt: de inhoud van de lessen, de opdrachten om de stof goed tot je te kunnen nemen en een oefentoets om te trainen voor het examen.

Je leert de lesstof thuis, in je eigen tempo, maar wèl met jouw privédocent binnen handbereik. Want bij Arezoo sta je er niet alleen voor!

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Arezoo graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Arezoo geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%!

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen en examens vallen hierbuiten. Wil je het studiemateriaal zien en een indruk krijgen van de school?

Hoe kan ik betalen?

  • Je betaalt de opleidingskosten voor een specialisatie in één keer.
  • Omdat het een korte module betreft, is betalen in termijnen niet mogelijk.
  • Inschrijfkosten zijn eenmalig €50,-.

Door wie wordt het vakdiploma Huidverbeterende massage erkend?

Om je na het behalen van deze specialisatie te kunnen inschrijven in het SKIN-register, zodat jouw behandelingen in aanmerking kunnen komen voor vergoedingen van ziektekostenverzekeraars, moet je een door Anbos erkend vakdiploma hebben.

Anbos is de officiële brancheorganisatie van alle schoonheidsspecialisten. Je kunt je alleen aanmelden met het door hen erkende diploma waarbij je geëxamineerd bent door een zogenoemde BAS-assessor.

De erkende examens worden afgenomen door Examenbureau. Deze onafhankelijke exameninstelling is door Anbos aangewezen om dit te mogen doen. Examenbureau zorgt ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Van wie krijg ik les?

Bij Arezoo staan alleen echte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Is er een vooropleiding nodig?

Ja, om deel te nemen aan deze opleiding is de vooropleiding schoonheidsspecialiste basis nodig.

Wat is de duur van de opleiding?

3 praktijkdagen verspreid over 3 maanden

Hoe behaal ik mijn specialisatie

Om in het bezit te komen van het erkende specialisatie van ANBOS dient u een examen af te leggen bij een externe onafhankelijk examen bureau.

Hoe zit het met stage/modellen?

Voor de meeste modules geldt, op elkaar oefenen. Voor enkele modules, geldt zelf een model aanmelden bij de school. Dit is in overleg.

Betaald uwv de opleiding kosten?

UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden.

Is er een vervolg opleiding?

Indien u het diploma Schoonheidsspecialist Niveau 3 behaald heeft kunt u doorleren voor Allround Schoonheidsspecialist Niveau 4. Meld u aan via de website.

In welke talen kan ik deze opleiding volgen?

Nieuw en als enige in Nederland is deze opleiding te volgen in zowel Nederlands en in het Perzisch.

Geef bij het inschrijven aan welke taal u deze opleiding wenst te volgen.

Is er thuisstudie nodig?

Naast de lessen op school, dient u rekening te houden met gemiddeld 10 uur huiswerk per week.

Hieronder wordt verstaan zowel het leren van de theorie als het oefenen voor de praktijk.

Wat zijn de studiekosten?

Inschrijfgeld: eenmalig 50 euro
Kosten totale opleiding : 1150,-

Via onze DigiBook heb je altijd je informatie bij de hand en kan je zelfs onderweg nog gemakkelijk alles doornemen. Dit is inbegrepen bij het lesgeld

Betaling
Omdat het een korte module is wordt de totaloe kosten in een keer gefactureerd.

Zijn de kosten aftrekbaar?

Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting.

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in via onderstaande knop.

Wat kan ik na de opleiding?

Na afloop van de opleiding kan je in Nederland meteen aan de slag als schoonheidsspecialiste (als werknemer of zelfstandige) met ons diploma.

Je kan na afloop van de opleiding ook aansluiten bij het ANBOS (optioneel). Hiervoor dien je extern examens af te leggen bij het Exuive examencentrum (niet inbegrepen in het lesgeld).

Meer informatie opvragen?

Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.






    Om spam te voorkomen vragen we u de
    onderstaande code over te typen.

    captcha

    Of direct contact opnemen?

    Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.