ANBOS Erkend

Duur

3 praktijkdagen verspreid over 3 maanden

Kosten

€1150,-

Wanneer?

Januari 2023

Niveau

MBO Branche niv 4

Specialisatie huidverbeterende massage

Specialisatie Shiatsu specialiste

Ben jij al schoonheidsspecialist met een door Anbos erkend diploma en wil je je graag specialiseren? Zijn jouw cliënten toe aan een Oosterse facelift en willen ze weer een stralend gezicht? Dan is de specialisatie Shiatsu van Arezoo iets voor jou. Je leert tijdens deze specialisatie de Oosterse massagetechniek, alles over Yin en Yang, energiestromen, meridianen en drukpunten, en wie er het meeste baat bij heeft. Kortom: een prachtige verrijking van het dienstenpakket van jouw schoonheidspraktijk. Een aanrader!

 

’Word een èchte Shiatsumassage specialist’…

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een combinatie tussen Oosterse- en Westerse massagetechnieken (of ‘therapie’) waarbij de energiestromen van het lichaam in balans gebracht worden. Het is niet alleen ontspannend, maar houdt ook het lichaam in evenwicht en het verbetert het herstellende vermogen van de huid. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. In het Nederlands wordt er dan ook wel gesproken van de drukpuntmassage. Er bestaat een medische en een cosmetische variant.

De Shiatsumassage is ideaal voor cliënten met gezondheidsproblemen of emotionele klachten. Het doel van Shiatsu massage is namelijk het harmonieus laten stromen van energie. Als schoonheidsspecialist voer je de cosmetische Shiatsumassage uit op het gezicht, hoofd, hals-borstgebied, de nek en de schouders. Het doel is het versterken en normaliseren van de huidconditie en de huidfuncties.

Wat leer je in deze opleiding?

Shiatsu vindt zijn oorsprong in het Oosten, maar is gebaseerd op de Westerse kennis van anatomie en fysiologie. Voor verschillende huidproblemen moet je specifieke grepen toe kunnen voegen aan de reguliere Shiatsumassage. Dat lukt alleen als je alle drukpunten, meridianen en opeenvolgende grepen goed in je hoofd hebt. Daarom moet je niet alleen de praktijktechniek heel goed leren, maar heb je ook een goede theoretische basis nodig.

In de Anbos erkende specialisatie opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Oosterse en Westerse visie
 • Verhouding Yin en Yang
 • Meridianen en drukpunten
 • Hormoonhuishouding
 • Huidtypen en reflexzones
 • Oosterse huidanalyse
 • Technieken en patronen
 • Shiatsumassage

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de specialisatie Shiatsu te kunnen volgen, moet je in het bezit zijn van het door Anbos erkende diploma Schoonheidsspecialist. Daarnaast is het goed om te weten:

 • Deze opleiding sluit aan op het Anbos erkende diploma Schoonheidsspecialist(e). Je leest er meer over op de website van Anbos.
 • Deze opleiding is een specialistische verdieping van het beroep Schoonheidsspecialist(e) op MBO niveau 4.
 • Deze specialisatie is ook onderdeel van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist. Wil je hiervoor doorstuderen kijk dan bij onze Allround schoonheidsspecialiste opleiding .

Is er een vooropleiding nodig?

Ja, om deel te nemen aan deze opleiding is de vooropleiding schoonheidsspecialiste basis nodig.

Wat is de duur van de opleiding?

3 praktijkdagen verspreid over 3 maanden

Hoe behaal ik mijn specialisatie

Om in het bezit te komen van het erkende specialisatie van ANBOS dient u een examen af te leggen bij een externe onafhankelijk examen bureau.

Hoe zit het met stage/modellen?

Voor de meeste modules geldt, op elkaar oefenen. Voor enkele modules, geldt zelf een model aanmelden bij de school. Dit is in overleg.

Betaald uwv de opleiding kosten?

UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden.

Is er een vervolg opleiding?

Indien u het diploma Schoonheidsspecialist Niveau 3 behaald heeft kunt u doorleren voor Allround Schoonheidsspecialist Niveau 4. Meld u aan via de website.

In welke talen kan ik deze opleiding volgen?

Nieuw en als enige in Nederland is deze opleiding te volgen in zowel Nederlands en in het Perzisch.

Geef bij het inschrijven aan welke taal u deze opleiding wenst te volgen.

Is er thuisstudie nodig?

Naast de lessen op school, dient u rekening te houden met gemiddeld 10 uur huiswerk per week.

Hieronder wordt verstaan zowel het leren van de theorie als het oefenen voor de praktijk.

Wat zijn de studiekosten?

Inschrijfgeld: eenmalig 50 euro
Kosten totale opleiding : 1150,-

Via onze DigiBook heb je altijd je informatie bij de hand en kan je zelfs onderweg nog gemakkelijk alles doornemen. Dit is inbegrepen bij het lesgeld

Betaling
Omdat het een korte module is wordt de totale kosten in een keer gefactureerd.

Zijn de kosten aftrekbaar?

Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting.

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in via onderstaande knop.

Wat kan ik na de opleiding?

Na afloop van de opleiding kan je in Nederland meteen aan de slag als schoonheidsspecialiste (als werknemer of zelfstandige) met ons diploma.

Je kan na afloop van de opleiding ook aansluiten bij het ANBOS (optioneel). Hiervoor dien je extern examens af te leggen bij het Exuive examencentrum (niet inbegrepen in het lesgeld).

Meer informatie opvragen?

Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.


  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  Of direct contact opnemen?

  Heb jij vragen met betrekking tot de behandelingen, academy of een ander soort vraag/opmerking? Vul dan het formulier hiernaast in! Wij luisteren graag naar je.